Ommekeer bij HSV: 'Deze seizoenstart belooft veel goeds'

Bij Hamburger SV heerste na het 3-3 gelijkspel bij Schalke 04 een tevreden stemming. Want in tegenstelling tot vorig seizoen was er met het arbeidsethos van de HSV-spelers weinig mis tijdens het vermakelijke duel in Gelsenkirchen.

Ommekeer bij HSV: 'Deze seizoenstart belooft veel goeds'

Trainer Thorsten Fink hekelde voor de zomer nog regelmatig de mentaliteit van zijn selectie, die niet bereid zou zijn het uiterste van zichzelf te vergen. Daar was zondag tegen Schalke absoluut geen sprake van, want na een treffer van Klaas-Jan Huntelaar in de tweede minuut richtten Die Hanseaten zich op en hadden ze met een 3-2 voorsprong zelfs uitzicht op meer.

'Met de instelling van mijn ploeg ben ik vandaag uitermate tevreden', stelde Fink dan ook na afloop. 'Na de vroege tegengoal zijn we goed teruggekomen en lieten we zien dat we van onze fouten hebben geleerd. Ook na de 2-2 (ook van Huntelaar, red.) hebben we meteen een antwoord bereid. Deze seizoenstart belooft veel goeds.'

Aanvoerder Rafael van der Vaart zag eveneens dat zijn ploeggenoten er in de Veltins Arena vol voor gingen. 'We kunnen met ons optreden natuurlijk zeer tevreden zijn, waarbij mijn gevoel zegt dat we vandaag nog wel wat meer verdiend hadden. We hebben de nervositeit na de beginfase van ons afgegooid en hadden veel balbezit.'

Dat had een spectaculair wedstrijdverloop tot gevolg, waarbij een belangrijke rol was weggelegd voor Van der Vaart, die uit een strafschop voor de 1-1 zorgde en met een perfect aangesneden corner aan de basis stond van de 3-2 van Lasse Sobiech (foto). Dat Schalke nog terugkwam tot 3-3, neemt Van der Vaart voor lief.

'We hebben laten zien over een fantastische mentaliteit te beschikken en zijn na de vroege tegengoal sensationeel teruggekomen in de wedstrijd.' Een zege komt dan vanzelf, zo denkt Van der Vater. 'Met deze passie en strijdlust moeten ook we de wedstrijd tegen Hoffenheim in gaan', aldus de dertigjarige captain van HSV, dat zaterdag 1899 Hoffenheim ontvangt.

Bekijk hier al onze video's