Huntelaar bij Schalke 04 zeldzaam improductief

Klaas-Jan Huntelaar lijkt het scoren te zijn verleerd voor Schalke 04. Zondagmiddag bleef de Oranje-international in de uitwedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach (2-1 verlies) voor de twaalfde keer op rij verstoken van een treffer. Daarmee verbrak de aanvaller een negatief persoonlijk record in competitieverband.

Huntelaar bij Schalke 04 zeldzaam improductief

Schalke 04 dacht afgelopen zomer een goalgetter te hebben aangetrokken. In Gelsenkirchen maakte Huntelaar zijn reputatie ook al snel waar. Na zijn eerste tien competitieduels voor Die Königsblauen stond de teller op zeven. Maar sinds zijn doelpunt tegen VfL Wolfsburg op 13 november (2-2) stokte de productie.

De Oranje-international wacht na het duel met Gladbach nu al twaalf Bundesliga-wedstrijden op een doelpunt en staat in totaal 914 minuten droog. Daarmee verbrak hij zijn eigen negatieve record uit 2009. Toen bleef hij in dienst van Real Madrid en AC Milan in totaal zestien duels op rij zonder treffer, een reeks van 880 minuten. De terugval in productie van Huntelaar is opmerkelijk, gezien zijn reputatie als goalgetter. Bij PSV en De Graafschap (periode 2002-03) bleef de teller nog op nul staan, maar sinds zijn overgang naar AGOVV Apeldoorn (seizoen 2003/04) begon het te lopen bij The Hunter.

Steeds zette hij een stapje vooruit in zijn carrière, en dat ging allerminst ten koste van zijn productiviteit. AGOVV, SC Heerenveen en Ajax profiteerden van de scoringsdrift van Huntelaar. Met de transfer naar Real Madrid, halverwege het seizoen 2008/09, kreeg de spits de kans zich ook in buitenlandse dienst te laten gelden.

De overstap naar Santiago Bernabéu bleek geen onverdeeld succes. In slechts vijf duels voor De Koninklijke vond Huntelaar wel acht keer het net. Een vertrek naar AC Milan in de zomer van 2009 moest hem weer aan spelen en scoren laten toekomen. Maar het duurde lang voordat hij weer als doelpuntenmaker van zich spreken.

Opvallend genoeg heeft Huntelaar bij het Nederlands elftal geen last van zijn impotentie voor het doel. Zowel in 2009 als nu scoort hij voor Oranje wel. In 2009 nam hij een van de drie treffers tegen Japan voor zijn rekening. Tegen Oostenrijk begin februari verbeterde hij een persoonlijk record door in de zesde interland op rij te scoren. (Lars Ulrich) Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's