Huntelaar baalt: 'De angst om te verliezen was groter'

Reacties

Klaas-Jan Huntelaar hekelt de manier waarop Schalke 04 woensdag in het uitduel met Sporting Lissabon voor de dag kwam. Volgens de Nederlandse spits hebben de Duitsers het volledig aan zichzelf te danken dat de Portugezen nu maar een puntje minder hebben.

Huntelaar baalt: 'De angst om te verliezen was groter'

De ploeg van trainer Roberto Di Matteo kwam nog wel op een 0-1 voorsprong, maar verloor uiteindelijk met 4-2. 'We begonnen inderdaad goed, maar hebben daarna simpelweg te veel fouten gemaakt', beaamt Huntelaar op de clubwebsite. 'De angst om te verliezen was groter dan de moed die nodig was om de gewenste grote stap naar de volgende ronde te zetten. Die instelling móét veranderen', aldus Huntelaar, die meende dat zeven tegengoals in twee duels met Sporting een ontoelaatbaar hoog aantal is.

Twee weken terug was immers maar nipt gewonnen in Gelsenkirchen: 4-3. En die zege kwam bovendien tot stand door een onterecht gegeven strafschop, waar Sporting vervolgens vergeefs beroep tegen aantekende. In eigen land namen de Portugezen wraak.

Huntelaar beseft dat het met nog twee duels te gaan in Groep F van de Champions League nog alle kanten op kan. Sporting heeft maar een puntje minder, terwijl NK Maribor door het verrassende gelijkspel tegen Chelsea maar twee punten minder heeft dan de Duitsers. 'Sporting zit ons nu op de hielen. Daarom hebben we een goed resultaat nodig tegen Chelsea', wijst Huntelaar op de thuiswedstrijd van 25 november. Daarna volgt nog een uitwedstrijd bij Maribor.

Di Matteo was eveneens niet blij met het optreden van zijn ploeg, en dan vooral in verdedigend opzicht. 'Sporting had misschien wat geluk, maar wij deden het ook niet goed. Maar gelukkig hebben we nog tijd om daar aan te werken. Het blijft spannend. Maribor heeft met het puntje tegen Chelsea immers getoond ook nog om de tweede plaats mee te doen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.