Hughes veegt negatieve verhalen over Bony van tafel

Reacties

Mark Hughes heeft de geruchten dat Wilfried Bony er met de pet naar gooit bij Stoke City naar het rijk der fabelen verwezen. Engelse media stelden vrijdag dat de Ivoriaanse spits hard bezig is zijn krediet te verspelen. 'Laten we dit gerucht in de kiem smoren', zei de manager richting het thuisduel met West Bromwich Albion.

Hughes veegt negatieve verhalen over Bony van tafel

Bony werd op de slotdag van de transfermarkt gehuurd van Manchester City en scoorde in drie officiële optredens nog niet voor Stoke, dat met één punt uit vijf competitieduels teleurstellend onderaan staat. 'Daardoor zijn we helaas een makkelijk doelwit voor sommigen, die denken dat ze op die manier goedkoop kunnen scoren. Het is allemaal erg voorspelbaar. Zo gaat dat in dit soort situaties', zei Hughes vrijdag tijdens zijn persconferentie.

Dat de Welshman en zijn staf ontevreden zouden zijn over de inzet van de voormalige Vitesse-spits, is dus volstrekte nonsens. 'Om nu spelers ter discussie te gaan stellen is niet correct. Wilfried heeft sinds zijn komst achter de schermen een positieve impact. Hij heeft afgelopen jaar niet veel wedstrijden gespeeld en moet daarom nog op stoom komen. Maar dat we twijfelen aan zijn instelling, klopt totaal niet. Sommige spelers worstelen gewoon met hun vorm.'

De van FC Porto gehuurde Bruno Martins Indi heeft nog geen einde kunnen maken aan de defensieve malaise bij Stoke City.
De van FC Porto gehuurde Bruno Martins Indi heeft nog geen einde kunnen maken aan de defensieve malaise bij Stoke City.

Ook de kwaliteiten van Hughes als manager werden ter discussie gesteld, nu zijn ploeg sinds de competitiestart tegen Middlesbrough (1-1) vier keer op rij verloor. 'Dat is te verwachten als het niet goed gaat', zei Hughes. Met de van FC Porto gehuurde Bruno Martins Indi en ex-PSV'er Erik Pieters in de verdediging kregen The Potters al veertien goals om de oren in de competitie. 'Ik denk dat ik hier heb bewezen dat ik de club naar het linkerrijtje van de Premier League kan leiden', zei Hughes echter.

Hughes vindt het nog te vroeg om Stoke nu al af te schrijven voor de rest van het seizoen. Feit is dat de club die de laatste drie jaar onder hem telkens als negende eindigde, vorig seizoen ook niet al te best eindigde met vijf punten uit de laatste zeven duels. 'Toen was de focus er ook niet. Maar omdat we nu onderaan staan, halen we de headlines. Als je over een paar maanden terugkomt en we weer hetzelfde gesprek hebben, zou het een ander verhaal zijn. Maar ik denk niet dat dat gaat gebeuren.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.