HSV laat zege glippen, driepunter Stuttgart

Hamburger SV heeft het hoofd moeten buigen tegen een veerkrachtig Hannover 96. Door een overwinning op SV Darmstadt 98 beschikt VfB Stuttgart weer even over ademruimte.

Hamburger SV - Hannover 96 1-2
Nadat Hiroshi Kiyotake de bezoekers uit een strafschop op gelijke hoogte had geschoten, eiste Salif Sané de hoofdrol op. De sterke verdediger kopte de beslissende treffer voorbij HSV-doelman René Adler en maakte daarmee de comeback van de bezoekers compleet.

De wedstrijd begon voor HSV alleraardigst. Michael Gregoritsch (foto) opende de score al in de zesde minuut door op aangeven van Nicolai Müller de 1-0 binnen te tikken. Die ene treffer bleek onvoldoende, waardoor de voormalige club van Rafael van der Vaart naar plaats tien zakt. Hannover doet het als nummer veertien iets minder.

VfB Stuttgart - SV Darmstadt 98 2-0
Nadat Huub Stevens de voorbije twee seizoenen Stuttgart ternauwernood in de Bundesliga had weten te houden, verkeren Die Schwaben ook deze jaargang in moeilijkheden. Thuis tegen promovendus Darmstadt moest de ploeg punten pakken om voorlopig te vertrekken uit de kelder van de Bundesliga.

Halverwege de tweede helft kreeg Stuttgart de broodnodige hulp van György Garics, die de bal in zijn eigen doel werkte. Het laatste wapenfeit kwam op de naam van de negentienjarige Timo Werner. De spits gooide de wedstrijd in het slot door in de negentigste minuut voor 2-0 te tekenen. Dankzij de thuiszege klimt Stuttgart naar de vijftiende plaats, Darmstadt staat dertiende.