HSV blijft titelkandidaat na zege op Schalke 04

Hamburger SV blijft na de 2-1 uitoverwinning op Schalke 04 meedoen om de titel van Duitsland. Na een saaie eerste helft en een erg voorzichtig begin van de tweede helft besliste de ploeg van Martin Jol het duel in vijf minuten tijd.

In de 71ste minuut tastte Manuel Neuer mis. De doelman van Schalke 04 probeerde net buiten zijn strafschopgebied de bal weg te koppen, maar deze belandde voor de voeten van Paolo Guerrero die simpel de 0-1 kon aantekenen.

Nog geen vier minuten later verdubbelde de Peruaan de score door het eindpunt te zijn van een vlot lopende aanval van HSV. In de 80ste minuut bracht Jefferson Farfán de spanning nog terug, maar doelman Frank Rost zorgde ervoor dat de 2-1 voorsprong behouden bleef.

Hamburger SV naderde koploper Hertha BSC tot op een punt en staat gedeeld met Bayern München en VfL Wolfsburg op de tweede plaats. Schalke 04 begint langzaam de kans te verliezen om komend seizoen Europees voetbal te spelen.