Koploper Hertha BSC ziet voorsprong slinken

Hertha BSC ziet na het verlies tegen VfB Stuttgart één van de vier punten voorsprong op Bayern München en VfL Wolfsburg overblijven. Deze concurrenten van Hertha wonnen hun wedstrijden wel. 1899 Hoffenheim profiteerde gedeeltelijk met een gelijkspel tegen Hannover 96, waar Arnold Bruggink twee doelpunten voorbereidde.

VfB Stuttgart-Hertha BSC 2-0Koploper Hertha BSC leed in Stuttgart een dure nederlaag. VfB Stuttgart, met Khalid Boulahrouz in de basis, was te sterk voor de Berlijners. Kort na rust was Cacau attent op een doorgekopte bal van Mario Gomez en liet Hertha-doelman Jaroslav Drobny kansloos: 1-0. Vier minuten later kopte Sami Khedira de 2-0 binnen voor Stuttgart. Het erg voorzichtig en omslachtig spelende Hertha BSC was niet in staat iets te forceren en ziet de voorsprong van vier punten op belagers Bayern München, VfL Wolfsburg en Hamburger SV slinken.

Bayern München-Karlsruher SC 1-0José Ernesto Sosa, die zijn tweede basisplaats van het seizoen kreeg, was goud waard voor Bayern München. De Argentijn schoot na ruim een half uur een voorzet van Franck Ribéry achter Karlsruher SC-doelman Markus Miller: 1-0. De Zuid-Duitse ploeg, waarin Mark van Bommel de hele wedstrijd speelde, beleefde in de tweede helft enkele benauwde momenten. Maar Bayern bleef overeind en kwam op een punt van koploper Hertha BSC

Arminia Bielefeld-VfL Wolfsburg 0-3VfL Wolfsburg blijft het uitstekend doen in de Bundesliga en boekte tegen Arminia Bielefeld de zevende zege op rij. Uitblinker was wederom Grafite, die in de negentiende minuut knap het overzicht behield. Alleen afkomend op Bielefeld-goalie Dennis Eilhoff was de Braziliaan niet zelfzuchtig, maar liet hij de mee opgekomen Christian Gentner scoren: 0-1. Binnen een uur speeltijd tekende Grafite zelf voor de 0-2. Vlak voor tijd bevestigde Ashkan Dejagah de goede vorm van de ploeg van Felix Magath door voor 0-3 te zorgen. VfL Wolfsburg blijft door dit resultaat volop meedoen in de Duitse titelstrijd. 1899 Hoffenheim-Hannover 96 2-21899 Hoffenheim nam het initiatief in het thuisduel met Hannover 96, al had de revelatie van de Bundesliga een strafschop nodig om op voorsprong te komen. Selim Teber gaf de bal vanaf elf meter net genoeg vaart mee en versloeg Hannover-doelman Robert Enke: 1-0. Nog geen twee minuten werkte Hanno Balitsch vanuit een vrije trap van Arnold Bruggink de gelijkmaker binnen: 1-1. En een kwartier voor tijd had Bruggink opnieuw succes met zijn vrije trap. Mario Eggimann kwam hoger dan de defensie van Hoffenheim en kopte de bal binnen: 1-2. Het offensief dat Hoffenheim vervolgens ontketende had succes. Vijf minuten voor tijd tekende Wellington voor gelijkmaker: 2-2.

Bayer Leverkusen-Eintracht Frankfurt 1-1Alexander Meier opende na een assist van Martin Fenin na een kwartier de score voor Eintracht Frankfurt: 0-1. De Frankfurters waren het gehele duel de betere ploeg, maar wonnen niet. Bayer Leverkusen maakte vijf minuten voor rust gelijk via Michal Kadlec, die het meest attent was bij een hoekschop: 1-1.

Borussia Dortmund-Werder Bremen 1-0Een benutte strafschop van Borussia Dortmund-speler Alexander Frei klopte Werder Bremen. Dortmund kreeg de penalty in de 64ste minuut nadat Sebastian Boenisch zich had vergrepen aan Nelson Valdez.

Energie Cottbus-1. FC Köln 0-2Energie Cottbus kwam niet dichterbij Borussia Mönchengladbach, dat vrijdag met 1-0 verloor van VfL Bochum. Cottbus, dat de voorlaatste plaats in de Bundesliga inneemt, verloor in eigen huis van middenmoter 1. FC Köln. Vijf minuten na rust tekende Milivoje Novakovic voor de openingstreffer: 0-1. Weer vijf minuten later vergrootte de Sloveen marge. Hij werd vastgehouden bij een hoekschop en benutte de toegekende strafschop zelf: 0-2.