Horsfield wacht niet langer op beloning en verlaat NAC

Reacties

James Horsfield heeft na anderhalf jaar afscheid genomen van NAC Breda. De verdediger keert terug naar Engeland en gaat aan de slag bij Scunthorpe United, uitkomend op het derde niveau, de League One.

Horsfield wacht niet langer op beloning en verlaat NAC

Horsfield kwam in januari 2017 in Breda terecht, als een van de huurlingen van Manchester City. Hij speelde in zijn eerste halfjaar bij NAC twintig wedstrijden en had daarmee een behoorlijk aandeel in de promotie naar de Eredivisie. Vervolgens besloot Horsfield om de definitieve overstap naar NAC te maken. Op het hoogste Nederlandse niveau kwam hij vorig seizoen tot slechts tien competitieduels.

De 22-jarige Horsfield was in de afgelopen periode al in zijn vaderland om een nieuwe club te vinden en heeft deze met Scunthorpe gevonden. De Engelsman heeft voor twee jaar getekend. Horsfield kondigde zijn vertrek bij NAC maandag zelf al aan op Twitter en leek toen vooral opgelucht: Eindelijk… er waren voor mij geen kansen om te spelen en ik werd niet beloond voor mijn harde werk. Ik zal de club verlaten, maar nooit vergeten, schreef Horsfield.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'James heeft in de tijd dat hij hier in Breda was een goede bijdrage geleverd', zegt technisch directeur Hans Smulders op de website van NAC. 'Hij is altijd hard blijven werken en heeft veel andere jongens in de ploeg op sleeptouw genomen. Op het moment dat James aangaf op zoek te willen naar een nieuwe uitdaging om meer aan spelen toe te komen, hebben wij hem die ruimte gegund. Ik ben blij voor hem dat hij een nieuwe club heeft gevonden en voor hem weer een nieuw avontuur kan beginnen. Via deze weg willen wij James dan ook veel succes wensen in de toekomst.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.