Hoogma na achttien jaar in voetsporen Hoogma: 'Een bijzonder verhaal'

Reacties

Als jochie van zeven zag hij zijn vader Nico-Jan Hoogma met Heracles Almelo promoveren naar de Eredivisie. Achttien jaar later mocht Justin Hoogma (24) zelf het promotieschild optillen. In een uitgebreid verhaal in de VI van deze week vertelt de aanvoerder wat de promotie voor hem betekent.

Hoogma na achttien jaar in voetsporen Hoogma: 'Een bijzonder verhaal'
© Pro Shots

'Dat ik dat schild mag optillen, maakt me heel trots. Ik herinner me nog heel goed dat mijn vader in 2005 met Heracles promoveerde, toen zat ik op de tribunes als kleine jongen van een jaar of zeven. Dat vond ik natuurlijk prachtig', blikt Hoogma junior terug.

'Ik weet nog dat ik zelfs mee op de kar mocht met mijn vader en broer, dat was geweldig. Dat je daar achttien jaar later zelf onderdeel van bent, had ik natuurlijk nooit kunnen verwachten. Het is een mooi en bijzonder verhaal. Mijn vader en broer (Robin Hoogma, scout, red.) zitten natuurlijk ook weer bij de club. Ik denk dat we met z’n drieën wel een biertje gaan drinken op deze promotie. En wellicht, als we kampioen worden, gaan we weer de kar op.'

In de VI van deze week vertellen Hoogma, Samuel Armenteros, Thomas Bruns en Marko Vejinovic hoe zij het succesjaar van Heracles beleefd hebben. Het artikel is ook te lezen op VI PRO:

Bekijk hier al onze video's
Meer Heracles Almelo
Meer over Heracles Almelo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.