Hoffenheim rukt op naar plaats vijf in Bundesliga

1899 Hoffenheim was vorig seizoen als promovendus de verrassing van de eerste seizoenshelft in de Bundesliga. Ook in het tweede jaar op het hoogste niveau presteert de club goed.

SC Freiburg-1899 Hoffenheim 0-1Hoffenheim speelde het spel slim in de eerste helft van de Badense derby. De gasten lieten Freiburg het spel maken en loerden op de counter. In de 39ste minuut sorteerde die tactiek effect. Maicosuel (foto) kreeg op de rand van het strafschopgebied de bal en de Braziliaan kreeg alle tijd en ruimte om een hoek uit te kiezen. Na rust maakte Freiburg er nog een spannende wedstrijd van maar in de score kwam geen verandering meer: 0-1. Hoffenheim klimt door dat resultaat naar de vijfde plaats. Freiburg staat dertiende.

Eintracht Frankfurt-VfL Bochum 2-1Frankfurt speelde zichzelf in de middenmoot met een zege op Bochum. Maik Franz was de opvallendste speler. De verdediger scoorde in beide doelen. Caio zorgde met een rake vrije trap voor 1-0, waarna Franz die voorsprong ongedaan maakte met zijn eigen doelpunt. De verdediger nam revanche door in de 53ste minuut de 2-1 binnen te koppen. In de jacht op de gelijkmaker kwam Bochum met tien man te staan. Shinji Ono kreeg binnen een minuut twee gele kaarten.