Schalke richt zich bijtijds op tegen Leverkusen

Bayer Leverkusen is alleen koploper geworden in de Bundesliga, maar Die Werkself gaf in een onderling duel met concurrent Schalke 04 een 2-0 voorsprong uit handen: 2-2.

Er was sprake van een echte topper in Gelsenkirchen, want Schalke zou bij een overwinning ook beslag leggen op de koppositie. De thuisclub had in eerste instantie echter geen antwoord op de sterk uitgevoerde standaardsituaties van Leverkusen.

De gasten kwamen in de 29ste minuut op 0-1 via Toni Kroos, die doeltreffend uithaalde na een afgeslagen hoekschop. In de 44ste minuut kopte Stefan Kiessling raak na een vrije trap van Tranquillo Barnetta.

Aan de hand van Kevin Kuranyi pakte Schalke in de slotfase toch nog een punt. De spits schoot in de 83ste minuut de aansluitingstreffer binnen en verzorgde in de 88ste minuut de assist voor de gelijkmaker van Vicente Sánchez.

In plaats van drie punten nam Leverkusen een voorsprong van slechts één punt op Hamburger SV en Werder Bremen. Schalke staat vierde met een achterstand van drie punten op de lijstaanvoerder.