HSV laat zich verrassen, ook Bayern wint niet

In Hamburg en Wolfsburg was sprake van een spektakelstuk. Koploper Hamburger SV werd verrast door de veerkracht van Borussia Mönchengladbach en VFL Wolfsburg verkeek zich op FSV Mainz 05. Bayern München kon opnieuw niet winnen.

Hamburger SV-Borussia Mönchengladbach 2-3Hamburger SV gaf tot twee keer toe een voorsprong uit handen. De thuisclub, met Eljero Elia en Joris Mathijsen in de basis, kwam in de dertiende minuut op voorsprong via Piotr Trochowski maar verzuimde daarna door te drukken. Gladbach profiteerde met de gelijkmaker van Marco Reus. Vlak na rust krulde Zé Roberto een directe vrije trap binnen en daarmee leek het beter spelende HSV alsnog op weg naar een zege.

Gladbach toonde echter andermaal veerkracht en zette de wedstrijd in het laatste kwartier op zijn kop. Dante kopte de 2-2 binnen en Rob Friend zorgde in de 82ste minuut voor 2-3. Het voorbereidende werk bij beide doelpunten was van Juan Arango. HSV blijft door het verlies steken op 22 punten. Bayer Leverkusen kan later op de dag alleen koploper worden. Gladbach vond aansluiting bij de onderkant van de middenmoot.

VfB Stuttgart-Bayern München 0-0Trainer Louis van Gaal had basisplaatsen ingeruimd voor Edson Braafheid en Mark van Bommel. Het in crisis verkerende Stuttgart begon goed aan de wedstrijd, maar na het openingsoffensief van de thuisclub kreeg Bayern de controle. Veel doelkansen vielen er echter niet te noteren. Dat veranderde toen Luca Toni zijn entree maakte als vervanger van Miroslav Klose. De Italiaan toonde zich meteen gevaarlijk, maar ook hij kwam niet verder dan een vanwege buitenspel afgekeurd doelpunt. Ondanks het gelijkspel verkleinde Bayern de achterstand op de koppositie tot drie punten, al kan Leverkusen nog wel afstand nemen als het bij Schalke 04 weet te winnen.

VfL Wolfsburg-FSV Mainz 05 3-3Het verrassend presterende Mainz deed het ook goed op bezoek bij kampioen Wolfsburg. De thuisclub leidde al na twintig minuten spelen met 2-0 door twee goals van Obafemi Martins. Toen het rustsignaal klonk was het echter al 2-2. Chadli Amri en Andreas Ivanschitz zorgden met hun goals voor de eerste comeback van Mainz. Wolfsburg pakte opnieuw de leiding na een goal van Zvjezdan Misimovic, die raak schoot na goed terugleggen van Sascha Riether, maar opnieuw kwam Mainz terug. In de 85ste minuut werkte Tim Hoogland de bal met zijn knie voorbij doelman Diego Benaglio voor 3-3. Zowel Wolfsburg als Mainz heeft door het gelijkspel 18 punten.

1. FC Nürnberg-Werder Bremen 2-2Werder Bremen leek het slachtoffer te worden van het opportunimse van Nürnberg. De thuisclub overrompelde de gasten in het eerste half uur. Na drie minuten spelen blunderde Bremen-doelman Tim Wiese en kon Christian Eigler de bal simpel in het lege doel deponeren. Albert Bunjaku kopte de 2-0 binnen en daarmee leek de wedstrijd gespeeld. Werder rechtte na rust de rug. Aaron Hunt was met twee goals de redder in nood. De gelijkmakende 2-2 viel pas in blessuretijd.

1. FC Köln-Hannover 96 0-1Het gehavende Hannover speelde zich knap in de middenmoot door te winnen in Keulen. Onder anderen de geblesseerde Arnold Bruggink ontbrak bij de gasten. Jan Rosenthal schoot in de 37ste minuut raak na een assist van Didier Ya Konan. De zege van Hannover was terecht, want Köln liet zich pas na een uur spelen voor het eerst gelden.