Hoedt heerst tegen Ajax: alle duels gewonnen

Reacties

De tactische zet van Ajax-trainer Frank de Boer om Lasse Schöne in de spits te zetten, pakte niet goed uit in het competitieduel met AZ. Dat kwam deels door het soevereine optreden van Wesley Hoedt (20).

Hoedt heerst tegen Ajax: alle duels gewonnen

De AZ-verdediger, die met zijn ploeg een 1-0 overwinning meenam naar Alkmaar, toonde waarom hij na dit seizoen overstapt naar Lazio. Hoedt verdedigde op z'n Italiaans. Alle twaalf persoonlijke duels die hij aanging, won hij soeverein. 'Een Italiaanse overwinning, zo zou je het wel kunnen zeggen', zo haakte hij ook op zijn Romeinse toekomst in.

Hoedt heeft nog altijd maar zestien Eredivisie-duels (veertien dit seizoen) achter zijn naam, maar heerste samen met Jeffrey Gouweleeuw achterin. 'We hebben een heel goede wedstrijd gespeeld', oordeelde hij bij FOX Sports. 'We hebben volledig één-op-één gespeeld, na die rode kaart werd het allemaal wat gemakkelijker', aldus Hoedt, die daarmee ook aangaf dat de Alkmaarders nauwelijks vrees hadden voor de Amsterdamse aanvalslinie en het – in tegenstelling tot menig andere ploeg – aandurfde één-op-één te spelen. 'We hebben om de beurt doorgedekt op Schöne, dat is goed gelukt', aldus de toekomstige Lazio-verdediger.

Zelf was Hoedt nog niet helemaal overtuigd van zijn optreden. 'De eerste helft was goed, maar niet al te overtuigend of héél goed. De tweede helft was uitstekend, dus al met al was het goed', zo luidde zijn ietwat cryptische omschrijving.

Historisch
Simon Poulsen was een andere AZ-verdediger die opviel. Hij zorgde bij de winnende goal van Aron Jóhannsson voor de assist, al gaf hij later in de catacomben toe dat zijn voorzet eigenlijk een schot op doel was. De vreugde was er niet minder om. 'Ik hoorde net dat dit een historische overwinning is. De vorige competitiezege in Amsterdam was 34 jaar geleden. Heel mooi dus, dit. Maar ik heb hier ook een keer in de beker gewonnen. In 2012 was dat', aldus de linksback, die van 'een verdiende overwinning' sprak.

Er breken voor de Alkmaarders nu belangrijke weken aan, aangezien de ploeg van John van den Brom maar één punt achterstaat op nummer drie PEC Zwolle en bijvoorbeeld maar vijf op Ajax. Bovendien is de ploeg van Van den Brom stilaan bezig aan een fraaie reeks. In de vier duels na de winterstop werden tien punten verzameld. In de komende weken wachten FC Groningen (uit), PSV (thuis), Go Ahead Eagles (uit) en Willem II (thuis) als tegenstanders.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.