Hoedt en De Vrij laten zege op AC Milan glippen

Lazio heeft maandagavond een belangrijke overwinning op AC Milan uit handen gegeven. Met Stefan de Vrij en Wesley Hoedt centraal achterin verzuimden de Romeinen het duel in het slot te gooien, waarna Suso vijf minuten voor tijd toesloeg: 1-1.

Daarmee is er definitief een einde gekomen aan de vrije val van Milan op de ranglijst. De ploeg van Vinceno Montella stond begin dit jaar derde, maar was afgezakt naar de achtste plaats door drie keer op rij te verliezen in de Serie A. Na de midweekse zege op Bologna pakten de Rossoneri nu een belangrijk punt. Dat was vooral te danken aan Gianluigi Donnarrumma (foto), die keer op keer redde. Zo verijdelde de zeventienjarige doelman de 1-0 toen Hoedt bij een corner van dichtbij inschoot.

Vlak voor rust was Donnarumma toch geklopt. Smaakmaker Felipe Anderson bediende na een prima actie vanaf de rechterflank Ciro Immobile. De spits van Lazio ging in het doelgebied naar de grond, al was het niet duidelijk of de doelman van Milan en verdediger Gustavo Gómez hem raakten. Lucas Biglia had daar geen boodschap aan. De Argentijns captain benutte de strafschop overtuigend en zette Lazio op een verdiende 1-0 voorsprong.

Lucas Biglia was de enige Lazio-speler die de bal maandagavond langs AC Milan-doelman Gianluigi Donnarumma kreeg. De Argentijn scoorde vanaf de stip.

Ook Milan dacht tot twee keer toe recht te hebben op een penalty. Voor rust mocht De Vrij van geluk spreken dat een handsbal onbestraft bleef, na rust liep Senad Lulic Ignazio Abate in de rug zonder dat het consequenties had. Verder had Lazio weinig te vrezen van de bezoekers, totdat Suso in de 85ste minuut aan een prachtige actie begon en de gelijkmaker in de verre hoek krulde. Hoedt stak zijn been net te laat uit om de fraaie goal te voorkomen.

Het was de Nederlandse verdediger zeker niet aan te rekenen dat Lazio niet de vierde plaats heroverde op Internazionale. Na rust liet de ploeg van Simone Inzaghi legio mogelijkheden onbenut om de wedstrijd te beslissen. Felipe Anderson raakte de bovenkant van de lat, terwijl Donnarumma in de slotfase een schot van Immobile pakte. Lazio blijft daardoor zesde met één punt minder dan Inter en Atalanta. Milan staat zevende met twee punten minder.