Hodgson weigert te 'bedelen' om nieuw contract

Reacties

Roy Hodgson staat ervoor open zijn na het EK aflopende contract als bondscoach van Engeland te verlengen, maar de 68-jarige keuzeheer gaat niet bedelen om een nieuwe verbintenis.

Hodgson weigert te 'bedelen' om nieuw contract

'Ik ben bereid om door te gaan. 'Bereid zijn' is wel iets anders dan 'willen'. Ik ben bereid om te blijven, als de FA me dat vraagt', laat Hodgson weten aan de BBC. 'Als ze niet willen dat ik blijf, loopt mijn contract gewoon af. Ik ga niet smeken om deze baan. Ik geloof wel in het werk dat er de voorbije jaren is verricht. Er is veel potentie.'

Maandagavond duelleert Engeland met IJsland om een plek bij de laatste acht op het EK. Bij winst is gastheer Frankrijk mogelijk de horde op weg naar de halve eindstrijd. FA-voorzitter Greg Dyke zei eerder dat het EK van de Engelsen als mislukt wordt beschouwd als de kwartfinale niet wordt bereikt.

Een plek in ten minste de halve eindstrijd of een onfortuinlijke uitschakeling in de kwartfinale wordt wel als succes beschouwd. Twee jaar geleden sneuvelde Engeland op het WK al in de eerste ronde. Op Euro 2012 strandden The Three Lions bij het eerste toernooi onder leiding van Hodgson in de kwartfinale na een verloren strafschoppenserie tegen Italië. Sinds het gewonnen WK 1966 won Engeland slechts zes knock-outduels op een eindtoernooi.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.