Historische winst Cardiff tegen City, Soldado weer beslissend

Cardiff City heeft voor een grote verrassing gezorgd door tegen Manchester City de eerste Premier League-overwinning uit de clubgeschiedenis te boeken, terwijl Tottenham Hotspur opnieuw nipt won dankzij een treffer van Roberto Soldado.

Historische winst Cardiff tegen City, Soldado weer beslissend

Cardiff City – Manchester City 3-2
Manchester City heeft in speelronde twee de eerste punten van het prille seizoen laten liggen. Op bezoek bij promovendus Cardiff City kwam de ploeg van manager Manuel Pellegrini nog wel op voorsprong, maar zag het Cardiff uiteindelijk de eerste winst in de Premier League uit de clubhistorie boeken.

Ondanks de achterstand bezorgden Aaron Gunnarsson en Fraizer Campbell (twee treffers) Cardiff de eerste drie punten van dit seizoen. Met name de gelijkmaker van Gunnarsson was een fraaie treffer. De IJslander was het eindstation van een mooie aanval over rechts.

Vlak daarvoor was Edin Dzeko verantwoordelijk voor de mooiste goal van de middag. De spits van City haalde van grote afstand verwoestend uit en liet daarmee doelman David Marshall volledig kansloos. Alvaro Negredo bepaalde uiteindelijk de einstand op 3-2. Even leek City nog langszij te komen, maar Sergio Agüero scoorde vanuit buitenspelpositie.

Door de winst van Cardiff heeft het team van manager Malky MacKay drie punten uit twee duels. Manchester City behaalde net als Cardiff drie punten uit de eerste twee speelronden.

Tottenham Hotspur – Swansea City 1-0
Tottenham Hotspur heeft ook de tweede wedstrijd van het seizoen gewonnen. In eigen huis was de Londense club uiteindelijk te sterk voor Swansea City. In Londen besliste Roberto Soldado, net als vorige week, de wedstrijd: 1-0.

Vorige week won de ploeg van manager André Villas-Boas ternauwernood van Crystal Palace dankzij de Spaanse aanvaller, die net als tegen Swansea vanaf de strafschopstip verantwoordelijk was voor de enige treffer.

Zowel de winst op Crystal Palace als die op de ploeg van manager Michael Laudrup, die Wilfried Bony passeerde en met de Spanjaard Michu in de spits speelde, was zwaarbevochten. De Spurs hadden weliswaar het meeste balbezit, maar creëerden amper kansen. Het was uiteindelijk een dubieus toegekende strafschop die de wedstrijd in Londen besliste.

Andros Townsend kwam gevaarlijk door en zocht in het zestienmetergebied van The Swans heel opzichtig naar het been van middenvelder Jonjo Shelvey. Scheidsrechter Neil Swarbrick zag er een strafschop in, die na 58 minuten feilloos werd binnenschoten door Soldado.

Na de treffer zocht Swansea, met de ingevallen Bony, nadrukkelijk naar de gelijkmaker. Scoren deed Swansea echter niet, waardoor Tottenham, in navolging van Liverpool en Chelsea zich bij de clubs voegt die alles tot dusver hebben gewonnen. Swansea City is nog puntloos.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen