Fer verliest bij debuut voor Norwich, gelijkspel Krul en Anita

Leroy Fer kon zijn debuut voor Norwich City niet opluisteren met een overwinning. Hij verloor van promovendus Hull City. Ook de andere Nederlanders hadden weinig succes.

Hull City – Norwich City 1-0
Na het 2-2 gelijkspel tegen Everton in de openingswedstrijd van het seizoen, wachtte voor Norwich City een uitwedstrijd tegen Hull City. Leroy Fer debuteerde bij Norwich in de basis, nadat hij vorige week een schorsing uitzat. Ricky van Wolfswinkel startte opnieuw in de spits.

Scheidsrechter Michael Jones eiste een hoofdrol voor zich op. Na 22 minuten spelen kende hij Hull een gemakkelijk gegeven strafschop toe, die werd benut door Robbie Brady. Yannick Sagbo werd na een klein halfuur van het veld gestuurd. Hij deelde een kopstoot uit aan Bradley Johnson.

Tegen tien Hull-spelers ging Norwich vervolgens op jacht naar de gelijkmaker. Ex-Feyenoorder Johan Elmander debuteerde na ruim een uur spelen als invaller bij de bezoekers. Hij kwam deze week over van het Turkse Galatasaray. Ook met de Zweedse aanvaller in de gelederen kwam Norwich niet tot scoren.

Everton - West Bromwich Albion 0-0
Johnny Heitinga moest negentig minuten lijdzaam vanaf de bank toezien hoe zijn club in eigen huis bleef steken op een doelpuntloos gelijkspel. Ook Marouane Fellaini en Leighton Baines, beiden in de nadrukkelijke belangstelling van het Manchester United van voormalig Everton-manager David Moyes, konden het verschil niet maken.

Fellaini was in de slotfase nog het dichtst bij een treffer. Zijn inzet belandde tegen de paal, waardoor het duel verstoken bleef van treffers. Everton heeft nu twee punten, West Bromwich harkte het eerste puntje binnen.

Newcastle United - West Ham United 0-0
Net als Heitinga moesten ook Tim Krul en Vurnon Anita in de stortregen van Newcastle genoegen nemen met een gelijkspel zonder treffers. De twee Nederlanders stonden wel in de basis bij Newcastle. Tegenstander West Ham United slaagde er zodoende ook niet in om het tweede competitieduel te winnen. Newcastle herstelde zich enigszins van de 4-0 nederlaag tegen Manchester City in de eerste speelronde.

Stoke City – Crystal Palace 2-1
Met opnieuw Erik Pieters in de basis bij Stoke City waren er in de eerste helft weinig kansen te bespeuren in het Britannia Stadium. De bezoekers kwamen dankzij Marouane Chamakh wel op een 0-1 voorsprong. Na rust trok Stoke de overwinning naar zich toe. Eerst was het Charlie Adam die gelijk maakte, terwijl aanvoerder Ryan Shawcross na een uur voor de winnende treffer zorgde. Promovendus Crystal Palace wacht nog op het eerste punt, Stoke heeft er nu drie.

Southampton – Sunderland 1-1
Het leek er lang op dat de wedstrijd na drie minuten werd beslist toen Emanuel Giaccherini op aangeven van Sebastian Larsson de 0-1 maakte. Pas in de 88e minuut trok Southampton, dat al de gehele wedstrijd de bovenliggende partij was, de stand gelijk dankzij een rake kopbal van José Fonte. Bij Southampton maakte Pablo Osvaldo, die deze week overkwam van AS Roma, zijn debuut. Jos Hooiveld bleef negentig minuten lang op de bank.