Norwich rondt komst Elmander af, PSV in de wachtkamer

Norwich City heeft de komst van Johan Elmander (32) afgerond. De Zweedse aanvaller komt over van Galatasaray en zorgt er daarmee voor dat zijn landgenoot Ola Toivonen een transfer naar The Canaries kan vergeten.

Norwich rondt komst Elmander af, PSV in de wachtkamer

De kans dat Toivonen nu nog naar Norwich vertrekt is nihil. De Engelse club beschikt over een getekende overeenkomst met PSV, maar heeft tot op heden niets van de 27-jarige Zweed gehoord. Norwich trok deze transferperiode naast Elmander ook al de spitsen Gary Hooper (Celtic) en Ricky van Wolfswinkel (Sporting Lissabon) aan, waardoor manager Chris Hughton dit seizoen over voldoende aanvallers lijkt te beschikken.

'Ik ben zeer gelukkig', reageerde Elmander op zijn transfer. 'Ik kijk er enorm naar uit om te trainen met de jongens en in actie te komen tijdens wedstrijden. Het is mij bekend dat Norwich uitstekende fans heeft en dat zij een goede sfeer creëren. Bovendien ken ik al enkele spelers. Gelukkig is mijn overgang nu afgerond en kan de blik gericht worden op het seizoen.'

De overeenkomst tussen PSV en Norwich over Toivonen blijft in principe geldig tot de laatste dag van de transferwindow, maar de Engelsen zullen niet meer aandringen. PSV zal, als Toivonen niet vertrekt, proberen zijn contract open te breken, om een transfervrij vertrek in 2014 te voorkomen. Als dat niet lukt, dan wacht hem een degradatie naar Jong PSV.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen