'Historisch moment' staat bij Benítez boven nieuw contract

Reacties

De geruchten over een akkoord over een nieuw contract laten hem koud. Rafael Benítez focust zich volledig op de wedstrijd waarin Napoli een eerste stap kan zetten om in de voetsporen van Diego Maradona te treden.

'Historisch moment' staat bij Benítez boven nieuw contract

Zijn toekomst bij Napoli is onderwerp van speculaties én van gesprek, maar Benítez heeft alleen aandacht voor de eerste halve finale in de Europa League, donderdag in Napels. 'Mijn zaakwaarnemer komt vandaag naar Napels voor een gesprek met voorzitter Aurelio De Laurentiis over een mogelijke contractverlenging, maar dat maakt nu niets uit', zei de Spaanse trainer, die naar verluidt voor vier jaar gaat bijtekenen.

'Om na 26 jaar weer in een Europese finale te staan zou een historisch moment voor de stad en de club zijn. Daar ben ik dan ook op gericht', toonde Benítez historisch besef. Napoli won in 1989 aan de hand van Diego Maradona ten koste van VfB Stuttgart de UEFA Cup.

Om dat succes navolging te kunnen geven moet eerst worden afgerekend met Dnjepr Dnjepropetrovsk, dat eerder in het toernooi Ajax uitschakelde. Benítez waakt voor onderschatting van de Oekraïense opponent. 'Ze hebben maar twee van de zeventien duels in 2015 verloren. Ze hebben Olympiakos, Ajax en Club Brugge verslagen, en staan terecht in de halve finale.'

'We moeten met ons hart en met ons hoofd spelen', vervolgde Benítez. 'We moeten vertrouwen hebben in onszelf tegen een ploeg met goede spelers die precies weten wat ze moeten doen. Onze prioriteit is winnen, maar we gaan niet overhaast te werk.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.