Napoli wil door met Benítez in vernieuwd stadion

Reacties

Rafael Benítez kan zich voor nog vijf seizoenen aan Napoli verbinden. Als hij dat doet, bestaat de kans dat hij de vernieuwing van stadion San Paolo als trainer meemaakt.

Napoli wil door met Benítez in vernieuwd stadion

Eigenaar Aurelio De Laurentiis maakte vandaag namelijk niet alleen bekend dat Benítez zijn contract met vijf jaar kan verlengen; ook onthulde hij vergevorderde plannen voor de vernieuwbouw van het stadion. Een ontwerp is gemaakt door hetzelfde bedrijf dat de bouw van het in 2011 opgeleverde Juventus Stadium voor zijn rekening nam. De klus moet in maart volgend jaar beginnen.

Of Benítez dan nog trainer van Napoli is, valt te betwijfelen. De club wil dolgraag met hem door, maar de Spanjaard twijfelt over het verlengen van zijn aflopende contract. 'Ik heb Benítez een nieuw contract aangeboden. Hij mag de termijn zelf invullen. Hij mag voor een seizoen bijtekenen, maar wat mij betreft blijft hij voor vijf jaar', aldus De Laurentiis. 'Ik vind hem een fantastische trainer, alleen is zijn situatie lastig vanwege de wensen van zijn gezin.'

Benítez' gezin woont nog altijd nabij Liverpool, de club die hij tussen 2004 en 2010 trainde. Sinds de zomer van 2013 is Benítez trainer van Napoli. Vorig seizoen won hij de beker met de Zuid-Italiaanse gigant, die op dit moment vierde staat in de Serie A en nog actief is in de Europa League. In de halve finale is Dnjepr Dnjepropetrovsk de tegenstander van de club van Jonathan de Guzman, die vanwege een blessure het duel met Empoli van donderdagavond 20.45 uur mist.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.