Hiljemark sneller dan verwacht hersteld van heupoperatie

Reacties

Oscar Hiljemark sloot afgelopen week tijdens het trainingskamp van PSV in Maspalomas weer aan bij de selectie van trainer Phillip Cocu. Het is een flinke meevaller voor de 22-jarige Zweed, die er nog niet op had gerekend dat hij zo snel alweer volledig zou zijn hersteld van de heupoperatie die hem al sinds september aan de kant hield.

Hiljemark sneller dan verwacht hersteld van heupoperatie

Hiljemark moest zich eind september laten opereren en kreeg daarbij te horen dat hij vier maanden aan de kant zou staan. De maand januari is echter nog niet eens halverwege, of de controlerende middenvelder is met de eerste Eredivisie-wedstrijd van 2015 tegen Vitesse in aantocht vrijwel volledig hersteld.

'De revalidatieperiode was korter dan verwacht, ik ben weer helemaal honderd procent en terug bij het team', vertelt Hiljemark in gesprek met PSV TV. 'We hadden niet gedacht dat ik elke training voluit zou kunnen meedoen met de groep. Maar zolang het zo goed blijft gaan, ga ik geen gas terugnemen en blijf ik gewoon zo doorgaan.

Nieuwe heupen
'Het voelde al vanaf het eerste moment vrij goed', vervolgt Hiljemark. 'Het was net alsof ik een paar nieuwe heupen had. Het was wat anders dan normaal. Soms miste ik zelfs de bal, omdat ik allemaal nieuwe dingen kon met deze heupen. Dat duurde maar een paar dagen, daarna ging het redelijk snel. Zodra ik bij de groep zat, kwam ik weer terug in mijn ritme. En nu gaat het eigenlijk erg goed.'

Hiljemark kwam dit seizoen vóór zijn blessure al tot negen duels, waarvan drie als invaller. Hij hoopt die lijn door te trekken. 'Ik kom terug als de speler die ik al was, hopelijk met een paar procentjes extra, zowel in fysiek als technisch opzicht. Ik kijk ernaar uit om weer wedstrijden te spelen, hopelijk gaat dat moment gauw komen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.