Higuaín houdt Real in het spoor van Barcelona

Real Madrid heeft een moeizame uitzege geboekt op Málaga (0-1). Gonzalo Higuaín zorgde vijf minuten na rust voor de winnende treffer namens de bezoekers uit de hoofdstad.

De Koninklijke begon de wedstrijd in Andalusië met Klaas-Jan Huntelaar, Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart in de basis. De Madrilenen waren in de eerste helft vooral van afstand gevaarlijk. Sneijder was dicht bij de openingstreffer, maar zijn schot ging rakelings over.

Na rust opende Higuaín de score door een prima loopactie af te ronden met een bekeken schuiver in de linkerhoek: 0-1. In de veertig minuten die volgden was Real wel beter, maar forceerde het geen beslissing. Toch kwam de ploeg niet meer in de problemen in Málaga.

Door de uitzege is de achterstand van Real op koploper Barcelona weer zes punten. Málaga blijft na 29 wedstrijden achtste in de Primera División.