Higuaín na historisch seizoen: 'Bedankt voor alle liefde'

Reacties

Het duel tussen Napoli en Frosinone gaat de boeken in als de wedstrijd waarin Gonzalo Higuaín met een hattrick geschiedenis schreef. De spits is dolblij met een nieuw record en het bereiken van de Champions League.

Higuaín na historisch seizoen: 'Bedankt voor alle liefde'

Drie goals had de Argentijn tegen de promovendus nog nodig om het record van Gino Rossetti te evenaren. Laatstgenoemde scoorde namens Torino in het seizoen 1928/29 36 keer op het hoogste niveau in Italië. Niemand deed hem dat na, tot zaterdagavond. Omdat de Serie A pas een seizoen later startte, mag de goalgetter zich Serie A-recordhouder noemen. 'Het was een prachtige avond. De stad Napels en onze supporters gaven me altijd veel liefde, daarvoor wil ik ze bedanken. Het is fantastisch om dit moment met ze te mogen delen', aldus de 28-jarige Higuaín op de Napoli-site.

Door de overwinning sloeg Napoli de aanval van AS Roma op de tweede plaats definitief af. Napoli begint volgend seizoen in de groepsfase aan zijn Champions League-campagne. 'Dat is zeer belangrijk. Het was een worsteling om tweede te worden, maar we verdienden het. Ik ben al mijn teamgenoten, het personeel van de club en mijn familie dankbaar voor de steun. Het is fantastisch.'

Voor de ploeg van trainer Maurizio Sarri kwam een glansrijk seizoen ten einde. Koploper Juventus bleek te sterk voor Napoli, maar Higuaín en co schreven geschiedenis. Nooit eerder pakte Napoli 82 of meer punten.  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.