Higuaín met derde balcontact al beslissend bij Juventus

Juventus is de jacht op een zesde achtereenvolgende Scudetto zaterdagavond begonnen met een 2-1 zege op Fiorentina. Miljoenenaankoop Gonzalo Higuaín zorgde vlak na zijn invalbeurt voor de winnende treffer en is daarmee begonnen met het terugbetalen van de transfersom van ongeveer negentig miljoen euro.

De Bianconeri gaven bijna letterlijk niets weg tegen Fiorentina, waar aanwinst Kevin Diks de hele wedstrijd op de bank bleef. Al in een vroegtijdig stadium smoorden Giorgio Chiellini, Leonardo Bonucci en Andrea Barzagli de aanvalsopzetten van Fiorentina in de kiem.

Het enige muisje dat er wel doorheen kwam in Turijn luisterde naar de naam van Nikola Kalinic. Met zijn rake kopbal uit een hoekschop luidde hij twintig minuten voor tijd een interessante slotfase in. De even daarvoor ingevallen Higuaín zette vlak daarna met zijn derde balcontact Juventus op voorsprong: de Argentijn tikte van dichtbij binnen. Fiorentina slaagde er niet in zich nog een keer op te richten.

Juventus was in de 37ste minuut via Sami Khedira voor het eerst op voorsprong gekomen. De Duitse middenvelder kopte steenhard raak op aangeven van Chiellini. In de tweede helft kabbelde de wedstrijd voort, totdat Kalinic voor de 1-1 zorgde. Juventus ligt met de zege al drie punten voor ten opzichte van het schema van afgelopen seizoen, toen de ouverture in het water viel met een 0-1 nederlaag tegen Udinese.

Eerder op de avond won het AS Roma van Kevin Strootman met liefst 4-0 van Udinese. Het Internazionale van Frank de Boer gaat zondag op bezoek bij Chievo Verona.