Roma-aanvoerder Strootman zegeviert bij opening Serie A

AS Roma heeft de Serie A geopend met een ruime overwinning tegen Udinese: 4-0. Kevin Strootman zag als aanvoerder hoe Diego Perotti twee strafschoppen benutte en in de slotfase verder werd weggelopen bij de bezoekers.

In de eerste helft had Roma het lastig met Udinese, maar gescoord werd er niet. Perotti deed dat halverwege het tweede bedrijf wel toen hij zijn strafschop koeltjes in de hoek schoof nadat Danilo een overtreding op Edin Dzeko had begaan. In het vervolg hield Roma stand en herhaalde Perotti zijn kunstje. Ook zijn tweede strafschop schoot hij raak, waardoor de zege een kwartier voor tijd al veilig was.

In de slotfase kon AS Roma nog wat extra vertrouwen opdoen. Eerst tilde Dzeko de score naar 3-0 met een intikker, waarna Mohamed Salah zes minuten voor het einde de eindstand bepaalde door in twee instanties binnen te prikken.

Strootman startte net als woensdag tegen FC Porto (1-1 in heenduel play-offs Champions League) in de basis. De Oranje-international deed dat door de afwezigheid van Daniele De Rossi, Francesco Totti en Alessandro Florenzi in de basiself zelfs als aanvoerder.

In de Serie A is Juventus ook dit seizoen de gedoodverfde kampioen. Roma, de nummer drie van het vorige seizoen, is een van de uitdagers en zal vanavond vanaf 20.45 uur kunnen zien hoe de titelverdediger het er vanaf brengt in eigen huis tegen Fiorentina.