Higuaín leidt Real Madrid naar overwinning op Tenerife

Real Madrid heeft het uitduel met Tenerife eenvoudig weten te winnen (1-5). Net als vorige week tegen Villarreal was Gonzalo Higuaín weer erg belangrijk aan de kant van De Koninklijke.

De Argentijnse aanvaller bezorgde Real een 2-0 voorsprong bij rust. In de 29ste minuut speelde Marcelo de spits aan en deze passeerde Sergio Aragoneses in de verre hoek. Dertien minuten later was het Ezequiel Garay die de bal teruglegde op Higuaín, die beheerst afrondde.

Kort na rust kwam Tenerife verrassend terug in de wedstrijd toen Ayoze García de 1-2 maakte, maar in de 48ste minuut was het Kaká die de marge weer op twee doelpunten bracht. Een kwartier voor tijd mocht Rafael van der Vaart nog invallen, die ook meteen belangrijk was.

In de tachtigste minuut maakte Ezequiel Luna hands na een actie van Van der Vaart, waarop Cristiano Ronaldo de toegekende strafschop binnenschoot. En in de blessuretijd bediende de middenvelder de eveneens ingevallen Raúl, die de eindstand bepaalde op 1-5.

Real Madrid is door de overwinning op Tenerife weer even koploper in de Primera División. De ploeg van trainer Manuel Pellegrini heeft 59 punten uit 24 wedstrijden. Eén meer dan Barcelona, dat zaterdag nog in actie komt tegen Málaga en de koppositie weer kan overnemen.