Higuaín helpt Napoli met twee doelpunten uit herfstdip

Napoli maakte op bezoek bij Lazio een einde aan een slechte serie. De Napolitanen verstevigden hun derde plaats op de ranglijst van de Serie A met een 4-2 overwinning.

Het duel in Rome was er een tussen twee kwakkelende clubs. Napoli verloor zijn afgelopen twee competitieduels, terwijl Lazio al vier wedstrijden in de Serie A zonder overwinning was.

Napoli kwam halverwege de eerste helft op voorsprong via Gonzalo Higuaín. De Argentijn stoomde op door het hart van de Lazio-defensie en schoot de bal onder doelman Federico Marchetti door. Napoli kon niet lang van die voorsprong genieten, want twee minuten later kwam Lazio langszij door een eigen doelpunt van Valon Behrami.

Vijf minuten na rust kwam Napoli weer aan de leiding via Goran Pandev, die zijn 300ste wedstrijd in de Serie A speelde. De Macedoniër drukte van dichtbij af na zwak verdedigen van Lazio. Twintig minuten voor het einde nam Napoli via Higuaín verder afstand van Lazio. De Argentijnse spits rondde een-op-een met Marchetti overtuigend af. In de slotfase werd het nog even spannend, want Baldé Keita zorgde drie minuten voor het einde voor 2-3. Lazio viel vervolgens met man en macht aan, maar kreeg het deksel op de neus. Invaller Dries Mertens veroverde de bal op Mickaël Ciani en stuurde José Callejon diep, die de beslissende 4-2 liet noteren.

Door de overwinning verkleint nummer drie Napoli het gat tot nummer twee AS Roma naar drie punten. Juventus heeft zes punten meer dan de Napolitanen. Lazio ziet de kopgroep verder uit beeld verdwijnen en zakt naar de negende plaats.