Strootman redt punt voor Roma, Inter laat zege glippen

Kevin Strootman heeft in de absolute slotfase voorkomen dat AS Roma op bezoek bij Atalanta de eerste nederlaag van het seizoen leed. Waar Roma daardoor wel voor de vierde keer op rij gelijkspeelde, leed Internazionale thuis tegen Sampdoria voor de tweede opeenvolgende keer puntenverlies.

Atalanta – AS Roma 1-1
AS Roma won na tien zeges in de eerste tien speelronden geen Serie A-wedstrijd meer in de maand november. Zondagmiddag leek de gewezen koploper zonder de nog altijd geblesseerde aanvoerder Francesco Totti in Bergamo tegen de eerste nederlaag aan te lopen.

Franco Brienza had voor rust met een volley tegen de paal al een waarschuwingsschot afgeleverd, maar daar trok Roma geen lering uit. Zes minuten na de hervatting zette Davide Brivio Atalanta wel op voorsprong, doordat Roma-doelman Morgan De Sanctis in de fout ging bij diens vrije trap.

Roma ging vervolgens met man en macht op zoek naar de gelijkmaker, maar vond aanvankelijk Atalanta-sluitpost Andrea Consigli op zijn weg. In de negentigste minuut moest Consigli alsnog capituleren toen Strootman op aangeven Adem Ljajic alsnog gelijkmaakte.

Met zijn derde competitiegoal voorkwam de Oranje-international weliswaar de eerste nederlaag in de Serie A van dit seizoen, maar Roma moet wel vrezen dat koploper en titelhouder Juventus later vandaag het gat tot drie punten vergroot in de thuiswedstrijd tegen Udinese.

Internazionale – Sampdoria 1-1
Waar AS Roma in de slotminuten juist nog een punt pakte, gaf Internazionale een zeker lijkende overwinning uit handen vlak voor het scheiden van de markt. Met de nieuwe eigenaar Erick Thohir voor het eerst op de tribune kwamen de Nerazzurri na achttien minuten op voorsprong, toen Fredy Guarín een uitstekende dribbelactie van Ricky Alvarez op waarde schatte en de bij de tweede paal de score opende.

Fredy Guarín schreeuwt het uit van vreugde na zijn treffer en raakte later nog de paal, maar zag Sampdoria toch nog langszij komen.

Hoewel de veertigjarige aanvoerder Javier Zanetti voor het eerst sinds 21 april weer in de basis startte tijdens een competitiewedstrijd, slaagde Inter er niet in om die voorsprong vast te houden. Guarín was met een poging tegen de paal weliswaar dicht bij de 2-0, maar een minuut voor tijd zorgde de even daarvoor ingevallen Renan er met een afstandspegel voor dat Inter net als vorige week tegen Bologna (1-1) genoegen moest nemen met een punt. Inter verzuimt daardoor in te lopen op nummer twee AS Roma. De ploeg van trainer Walter Mazzarri staat vierde en moet vrezen dat nummer drie Napoli zijn voorsprong maandagavond vergroot naar vier punten.