Llorente kopt Juventus in de extra tijd naar volle winst

Juventus heeft dankbaar gebruik gemaakt van de misstap van AS Roma (1-1 tegen Atalanta). Door de nipte overwinning op Udinese (1-0) loopt koploper Juventus verder uit in de Serie A. Grote man aan zijde van Juve was Fernando Llorente.

Llorente kopt Juventus in de extra tijd naar volle winst

De spits, die afgelopen transferperiode overkwam van Athletic de Bilbao, bezorgde zijn ploeg in de extra tijd van de wedstrijd de zege. Uit een voorzet van Stephan Lichtsteiner kopte de aanvaller de bal onberispelijk binnen. Door de treffer van de Spanjaard loopt Juve verder uit.

De koploper had een zware avond in Turijn. En dat terwijl Udinese tijdens de laatste twee competitiewedstrijden een eenvoudige prooi was voor Juventus. Afgelopen seizoen won De Oude Dame in Turijn met 4-0 van Udinese, terwijl de club uit Udine in eigen huis werd getrakteerd op een 4-1 nederlaag.

De ploeg van trainer Francesco Guidolin kent een lastig seizoen. Na drie topjaren waarin Udinese op de vijfde, derde en vierde plaats eindigde is de subtopper dit seizoen terug te vinden op de twaalfde plek. Juventus daarentegen blaakt van het zelfvertrouwen, al was daar zondag weinig van te merken.

Andrea Pirlo verlaat met knieklachten het veld.
Andrea Pirlo verlaat met knieklachten het veld.

De regerend landskampioen kende een matige start, zeker nadat spelmaker Andrea Pirlo na een kwartier geblesseerd uitviel. De thuisploeg was beter, maar de bezoekers waren voor rust het dichtst bij een treffer via Antonio Di Natale.

De aanvaller verschalkte doelman Gianluigi Buffon met een bekeken stiftbal, maar Andrea Barzagli voorkwam een doelpunt. Ook na de onderbreking was de ervaren spits van Udinese gevaarlijk. Zijn inzet werd tot twee keer toe gekeerd door Buffon.

Juventus schakelde in het laatste half uur een tandje bij, maar echt grote kansen kreeg de ploeg van trainer Antonio Conte niet. Doelman Zjelko Brkic werd onder vuur genomen door Carlos Tévez en Arturo Vidal, terwijl Llorente voor gevaar zorgde uit een van de vele hoekschoppen van Juventus.

Pas in de extra speeltijd trok Juventus de overwinning naar zich toe via Llorente. Door de zege op Udinese vergroot Juve op achtervolger AS Roma, dat dankzij de late treffer van Kevin Strootman gelijkspeelde, tot drie punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen