Higler opgelucht dat zijn fout achteraf meevalt

Reacties

Dennis Higler kijkt met een goed gevoel terug op de wedstrijd tussen PSV en PEC Zwolle (3-2). Maar de scheidsrechter beseft dat hij ook wel een beetje geluk heeft gehad.

Higler opgelucht dat zijn fout achteraf meevalt

'Dit is absoluut een overtreding die ik gemist heb', gaat Higler voor de camera van FOX Sports door het stof als de overtreding van Nicolás Isimat-Mirin op Queensy Menig nog eens wordt vertoond. 'Maar de vraag is of hij er binnen is', doelt de leidsman op de plek van de overtreding, ogenschijnlijk iets buiten het zestienmetergebied.

Over de penalty van PEC heeft Higler na het zien van de beelden geen twijfel of zijn beslissing wel de juiste was. 'Hij maakt zich groot en lang, groter dan nodig', wijst hij op de glijdende Héctor Moreno. 'Hij loopt het risico om de bal tegen te houden en dat doet hij dus ook.' Daarbij legde hij uit dat een gele kaart voor de Mexicaan niet nodig was, omdat hij geen schot op doel, maar een voorzet blokkeerde.

'Ik denk dat het een hartstikke leuke wedstrijd was om te doen', komt Higler tot een conclusie, waarbij hij achteraf gezien dus goed wegkomt met de cruciale beslissingen die hij heeft genomen. 'Ja, dat mag je zeggen', besluit hij enigszins opgelucht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.