Hiddinks Chelsea na bliksemstart moeizaam langs Norwich

Op bezoek bij Norwich City heeft Chelsea zijn derde overwinning op rij in de Premier League geboekt (1-2). Kenedy bezorgde de ploeg van manager Guus Hiddink een vliegende start.

Al na 39 seconden opende de twintigjarige Braziliaan de score op Carrow Road. De aanvaller, die door Hiddink als linksback was geposteerd, trok mee naar voren en haalde van buiten het strafschopgebied doeltreffend uit. Kenedy was daarmee al de zestiende trefzekere speler namens Chelsea in de Premier League dit seizoen. Geen enkele andere club heeft zoveel verschillende doelpuntenmakers in Engeland.

Op slag van rust kreeg Chelsea een cadeautje van de arbitrage, want een doelpunt van Diego Costa had afgekeurd moeten worden. Op het moment dat Bertrand Traoré (ex-Vitesse) zijn ploeggenoot aanspeelde, bevond deze zich in buitenspelpositie. Het spel mocht echter doorgaan en de spits rondde koel af.

Het bleek de beslissing in deze wedstrijd, want in de tweede helft kwam de voorsprong van Chelsea niet meer in gevaar. Nathan Redmond ramde in de 68ste minuut nog wel de aansluitingstreffer binnen, maar daar bleef het bij. Grote kansen op de gelijkmaker kreeg Norwich City niet meer. Chelsea komt door de overwinning op 39 punten uit 28 duels, waarmee het de achtste plaats overneemt van Stoke City.