Hiddink wil niet afhankelijk zijn van Diego Costa

Reacties

Manager Guus Hiddink keek zondagmiddag tijdens het bekerduel met MK Dons (1-5) tevreden toe hoe Oscar en Eden Hazard lieten zien dat Chelsea behalve Diego Costa ook nog andere spelers in de selectie heeft die een doelpunt kunnen maken.

Hiddink wil niet afhankelijk zijn van Diego Costa

Diego Costa is sinds de komst van Hiddink weer helemaal opgeleefd. De 27-jarige spits scoorde in de laatste acht duels zes keer. In de vierde ronde van het FA Cup-toernooi - waarin Manchester City de volgende opponent is - was het echter de beurt aan Oscar om de show te stelen. De Braziliaan scoorde drie keer. Bovendien was Hazard voor het eerst dit seizoen trefzeker.

'We moeten voor onze doelpunten niet afhankelijk zijn van Diego Costa', zei Hiddink na de vierde zege sinds hij het als interim-coach overnam van José Mourinho. 'De anderen moeten ook productief zijn. Dat kunnen ze, we benadrukken dat tijdens de training door oefeningen te doen waarin ze moeten penetreren. Want we willen niet alleen afhankelijk zijn van Costa.'

Het kwam dus goed uit dat Hazard voor het eerst sinds mei vorig jaar weer eens scoorde voor Chelsea. De van een liesblessure herstelde Belg benutte een penalty. 'Dat is goed voor hem, want hij heeft een lastige periode gekend met blessures', zegt Hiddink op de clubwebsite. 'Oscar staat bovenaan in onze hiërarchie bij strafschoppen, maar ze lieten hem de penalty nemen. Het is goed dat hij heeft gescoord.'

Hazard leidde Chelsea vorig seizoen met veertien goals en tien assists nog naar de titel. Dat niveau haalde de 25-jarige technicus dit seizoen nog niet. 'Hij komt terug van een blessure en moet wedstrijdritme opdoen. Hij heeft meer dan een uur gespeeld, dat is belangrijk met het oog op de volgende wedstrijden', aldus Hiddink, die na Alexandro Pato en Matt Miazga niet nog meer nieuwe spelers verwacht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.