Chelsea biedt aanvoerder Terry geen nieuw contract aan

Reacties

John Terry moet Chelsea over een paar maanden noodgedwongen verlaten. De aanvoerder van de Engelse topclub krijgt na achttien seizoenen trouwe dienst geen nieuw contract aangeboden.

Chelsea biedt aanvoerder Terry geen nieuw contract aan

Dat vertelde de 35-jarige Terry zondag na de gewonnen FA Cup-wedstrijd tegen Milton Keynes Dons (1-5). Chelsea heeft het besluit om na dit seizoen te breken met de routinier overigens nog niet officieel naar buiten gebracht.

'Om eerlijk te zijn wist ik het vorige week al, vlak voor de wedstrijd tegen Arsenal (1-0 winst Chelsea, red.). Ze hebben gezegd dat er dingen gaan veranderen als er een nieuwe manager komt, dus op dit moment wordt de verbintenis niet verlengd. Het wordt dus geen sprookje, ik sluit mijn carrière niet af bij Chelsea', aldus Terry, die uitsloot dat hij ooit bij een andere club uit de Premier League aan de slag zal gaan.

Interim-manager Guus Hiddink adviseerde de clubleiding onlangs juist om het aflopende contract van Terry te verlengen. 'Hij is niet veel veranderd ten opzichte van 2009. Hij is fit, traint scherp en rust goed. Zijn aanwezigheid is enorm belangrijk. Terry is van meerwaarde dankzij zijn houding en kwaliteiten, zowel in defensief als offensief opzicht.'

Terry maakte op 28 oktober 1998 zijn debuut in het eerste elftal van Chelsea. Sinds het seizoen 2000/2001 is de Engelsman, die tot 78 interlands kwam, zeker van een basisplaats bij The Blues. De rechtsbenige centrumverdediger speelde in totaal 696 wedstrijden (66 doelpunten) voor Chelsea

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.