Hiddink krijgt 'spectaculaire beloning' voor offensieve wissel

Guus Hiddink heeft eerlijk toegegeven dat de 3-3 van Chelsea in het duel met Everton buitenspel was, maar hij was het er niet mee eens dat arbiter Mike Jones al voor de gelijkmaker in de 98ste minuut had moeten affluiten.

Jones telde liefst zeven minuten extra tijd bij en aan het begin van die periode dacht Everton de winnende goal te maken via Ramiro Funes Mori: 2-3. Hiddink vertelde aan de BBC dat hij de scheidsrechter erop heeft gewezen dat het vieren van die treffer lang duurde. 'Ik zei tegen de arbiter dat ze minstens een minuut aan het juichen waren.'

Jones telde vervolgens nog een minuut bij en uitgerekend in die 98ste minuut maakte Terry de gelijkmaker. Dat deed hij ook nog eens uit buitenspelpositie, tot woede van Everton-manager Roberto Martínez. 'Ik ga niet ontkennen dat Terry buitenspel stond', gaf Hiddink toe. 'Oscar verlengde namelijk de bal, al maakte John het technisch perfect af.'

Door de gelijkmaker van Terry kwam Chelsea voor de tweede keer terug in het duel. Eerder hadden The Blues namelijk al een 2-0 achterstand goed gemaakt, na een offensieve wissel van Hiddink. Hij bracht spelmaker Oscar voor controleur Nemanja Matic. 'Ik heb risico's genomen en dat heeft zich op spectaculaire wijze uitbetaald. Mijn team is erg veerkrachtig', besloot Hiddink.