Hiddink: 'Serie overwinningen heel bemoedigend'

Met hangen en wurgen boekte Chelsea dinsdag een overwinning op bezoek bij Norwich City (1-2) en manager Guus Hiddink vond dat de Londense club het zichzelf onnodig lastig had gemaakt.

'Het was een enorme strijd', aldus Hiddink. 'Niet dat we van plan waren daarin mee te gaan, maar Norwich dwong ons daartoe. Daar moet ik hen de complimenten voor geven. We startten enorm goed aan de wedstrijd met een mooie goal van Kenedy en ik denk dat we het tijdens de eerste helft al hadden moeten beslissen. In de laatste fase waren we echter niet scherp voor het doel. Het werd nog wel 0-2, maar na rust werd het nog lastig.'

Het was al de derde overwinning op rij van Chelsea in de Premier League. 'Dat is natuurlijk erg belangrijk voor ons. Het is duidelijk hoe we ervoor stonden toen ik in december begon. We bevonden ons in de degradatiezone en het belangrijkste doel op dat moment was om die zo snel mogelijk te verlaten. In het begin speelden we veel gelijk, maar we beginnen nu steeds meer wedstrijden te winnen. Dat is heel bemoedigend.'

Hiddink begon met Kenedy en Bertrand Traoré in de basis en was tevreden over het talentvolle duo. 'Het is goed om te zien dat die jonge spelers zich aandienen. Ze laten zich al goed zien tijdens de training en kloppen duidelijk op de deur. Je moet ze dus ook een kans geven tijdens de wedstrijd.'

Door de zege op Carrow Road heeft Chelsea nu 39 punten uit 28 wedstrijden, waardoor de ploeg van Hiddink nu de achtste plaats bezet in de Premier League. Nummer zeven Southampton heeft slechts één punt voorsprong.