Hiddink: 'Hollandse School plus' met hulp van oud-toppers

Reacties

Hoewel de KNVB het nog niet heeft bevestigd, lijkt er geen twijfel meer over te bestaan dat Guus Hiddink de opvolger van bondscoach Louis van Gaal zal zijn. De 67-jarige Hiddink heeft al diverse keren aangegeven in welke denkrichting hij het Nederlandse voetbal wil duwen.

Hiddink: 'Hollandse School plus' met hulp van oud-toppers

Hiddink, die een tweejarig contract tot het EK van 2016 in Frankrijk zal tekenen, benaderde onlangs Ruud van Nistelrooy en Jaap Stam om hem te ondersteunen bij Oranje. Zijn eerste assistent zal Danny Blind worden, waardoor hij over een trio met de nodige internationale ervaring zou beschikken.

Op de achtergrond is voor Mark van Bommel een langer traject uitgestippeld. Van Bommel begon zijn trainersloopbaan onlangs als stagiair bij Oranje Onder-17. Ook Giovanni van Bronckhorst zou kandidaat zijn om bij de KNVB een rol te spelen bij een van de nationale (jeugd)ploegen. De opleiding van oud-spelers tot trainers zal een van de speerpunten van Hiddinks beleid gaan vormen.

De Achterhoeker is voorstander van een cursus die snel een vervolg krijgt in de praktijk. Op vergelijkbare wijze stoomde hij eind jaren negentig Ronald Koeman en Frank Rijkaard (zijn opvolger destijds bij Oranje) klaar voor het trainersvak. Later bij PSV nam hij Phillip Cocu en Erwin Koeman onder zijn hoede.

De ambitie van Hiddink is niet gering. Een footprint achterlaten voor het Nederlandse voetbal. Dat is zijn doel. In tegenstelling tot Van Gaal is hij geen fervent aanhanger van de Hollandse school. 'Het voetbal mag iets meer richting overleven', vindt Hiddink. 'Het is wat mij betreft Hollandse school plus.'

Lees meer over de plannen van Hiddink en de toekomst van Oranje in VI. Bestel hier het nieuwe nummer dat vanaf woensdag in de winkels ligt.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.