'Van Nistelrooy wordt assistent bij Nederlands elftal'

Reacties

Ruud van Nistelrooy (37) zal na het WK in Brazilië aan de slag gaan als assistent-coach bij het Nederlands elftal. De Telegraaf meldt dat de voormalige topspits de tweede assistent van Guus Hiddink, wiens tweede ambtstermijn als bondscoach nog bevestigd moet worden door de KNVB, zal worden.

'Van Nistelrooy wordt assistent bij Nederlands elftal'

Na het WK vertrekt niet alleen de huidige bondscoach Louis van Gaal, ook zijn tweede assistent Patrick Kluivert heeft al aangegeven ergens zelf hoofdtrainer te willen worden. Tevens sloot hij niet uit opnieuw een samenwerking met Van Gaal aan te gaan. Danny Blind zal wel aanblijven bij Oranje als rechterhand van Hiddink.

Van Nistelrooy zette medio 2012 een punt achter een rijke loopbaan die hem langs FC Den Bosch, SC Heerenveen, PSV, Manchester United, Real Madrid, Hamburger SV en Malága voerde. Momenteel is de voormalige aanvaller bezig met het behalen van zijn trainersdiploma TC1 en loopt hij stage in de jeugdopleiding van PSV, bij de B1.

Van Nistelrooy is nog altijd de nummer vijf op de eeuwige topschutterslijst van Oranje met 35 goals uit zeventig interlands. Die lijst wordt tegenwoordig aangevoerd door Robin van Persie met 41 goals. Hij troefde afgelopen kalenderjaar Kluivert (40) af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.