'Het zou pas nieuws zijn als Real met elf spelers eindigt'

Voor de zoveelste keer dit seizoen eindigde Real Madrid met tien man na de 1-2 overwinning bij Deportivo La Coruña. Angel di María kreeg zijn tweede rode kaart van het seizoen.

'Ik vond het een erg zware beslissing', aldus assistent-trainer Aitor Karanka. Di María ging in de blessure tijd knullig in de fout door in een tijdsbestek van tien seconden twee keer geel te ontvangen. Eerst beroerde hij de bal toen Deportivo een vrije trap wilde nemen, waarna hij vervolgens geen afstand hield.

'Het zou pas nieuws zijn als Real Madrid de wedstrijd kan beëindigen met elf spelers', zei Karanka cynisch. Sinds de komst van Mourinho in 2010 is de teller van rode kaarten inmiddels opgelopen naar 33.

Toppers als Cristiano Ronaldo, Mesut Özil en Sami Khedira kregen in eerste instantie rust van Mourinho. Maar na nog geen uur bracht hij het drietal alsnog om de winst te forceren. Uiteindelijk met succes, al dacht Karanka dat niet zozeer de inbreng van de sterkhouders de reden was voor de overwinning.

'Vanaf de eerste minuut in de tweede helft zag ik een Real Madrid met een compleet andere houding rondlopen', stelde Karanka na afloop. 'We hebben niet gewonnen vanwege de wisselingen, maar omdat we in de tweede helft pas het verschil maakten.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.