'Het lijkt wel alsof we met Bradford in droomland zitten'

Bradford City heeft zich dinsdag ondanks een 2-1 nederlaag tegen Aston Villa geplaatst voor de finale van de League Cup (eerste duel won Bradford met 3-1 van Villa). De manager van Bradford, dat uitkomt in de Engelse League Two, leeft een dag na het historische moment nog steeds in een roes.

'Het lijkt wel alsof we met Bradford in droomland zitten'

'Het is alsof we in droomland zitten', meldde manager Phil Parkinson (links op de foto) aan Sky Sports. 'Voor de wedstrijd hadden we het over een unieke kans om geschiedenis te schrijven, en dat hebben we nu voor elkaar gekregen. De jongens hebben het fantastisch gedaan.'

De huidige nummer tien van de League Two schakelde eerder al Premier League-clubs Arsenal en Wigan Athletic uit in de strijd om de League Cup, en kan zich nu zelfs gaan plaatsen voor Europees voetbal. Bradford City moet in dat geval wel de finale op Wembley winnen.

'Ik denk dat wij met Bradford alleen al het hele stadion kunnen vullen', aldus Parkinson. 'Winnen op Wembley is wellicht een stap te hoog, maar het spelen van een finale in dat stadion is natuurlijk al geweldig voor ons.'

'Dit betekent heel veel voor de club en de stad Bradford', vervolgt de 45-jarige manager van The Bantams. Bradford is het tweede team dat vanuit het vierde niveau van Engeland de finale van de League Cup bereikt. In 1962 was Rochdale de eerste club van dat niveau die de finale op Wembley bereikte.

Woensdagavond moet de return tussen Chelsea en Swansea City (eerste wedstrijd won Swansea met 2-0) uitwijzen wie de tegenstander van Bradford wordt in de finale van de League Cup, die op 24 februari op Wembley wordt gespeeld.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen