Bradford gaat ten koste van Aston Villa naar Wembley

Bradford City uit de League Two heeft voor een ware stunt gezorgd in de Engelse League Cup. In Birmingham ging de ploeg met 2-1 ten onder tegen Aston Villa uit de Premier League, maar doordat er in de thuiswedstrijd met 3-1 werd gewonnen staat Bradford nu in de finale.

De bezoekers begonnen rustig aan de wedstrijd. Gezien de 3-1 overwinning in de eerste wedstrijd lag de prioriteit niet bij het maken van doelpunten. Voor Villa wel, waardoor het spel zich voor het merendeel afspeelde op de helft van Bradford.

Villa-aanvaller Christian Benteke was al na 24 minuten trefzeker. De Belg gold als de gevaarlijkste man op het veld bij Villa, maar werd goed afgestopt door de Bradford-defensie. Na zijn doelpunt begon de uitploeg met iets meer pit te voetballen.

Wel bleef de verdediging uitstekend overeind, waardoor Villa de nodige moeite had om kansen te creëren. Bradford daarentegen nam in de tweede helft vaker het initiatief om voor het doel van Shay Given te verschijnen.

Tien minuten na rust viel de gelijkmaker wel enigszins verrassend. James Hanson was zijn directe man Ron Vlaar de baas en kopte krachtig de 1-1 binnen. Voor Villa werd het een hels karwei om nog twee doelpunten te produceren, wat de ploeg ook niet lukte.

Sterker, als er een ploeg recht had op nog een doelpunt was het Bradford. Een kwartier voor tijd raakte Garry Thompson de lat met een snoeihard schot. Verrassend genoeg kwam de spanning in de slotfase plots terug toen Andreas Weimann Villa op voorsprong zette. Na een lange bal van doelman Given bleef Weimann kalm en schoot beheerst de 2-1 binnen.

Woensdag (morgen) moet de wedstrijd tussen Chelsea en Swansea City (2-0 voordeel Swansea) uitwijzen wie de tegenstander van Bradford op Wembley wordt.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.