'Het bekertoernooi was al een bijzaak voor Excelsior'

Reacties

Als Marinus Dijkhuizen mocht kiezen tussen tussen het bereiken van de KNVB-bekerfinale en handhaving, kiest de trainer van Excelsior zonder twijfel voor dat laatste.

'Het bekertoernooi was al een bijzaak voor Excelsior'

'Het bekertoernooi was al een bijzaak voor ons', liet Dijkhuizen weten aan Voetbal International. 'Maar nu helemaal natuurlijk. We zullen er alles aan doen om die finale te halen. Het zou prachtig zijn, spelen in De Kuip, met vijftigduizend mensen op de tribunes. Maar de competitie heeft prioriteit. Simpelweg omdat we volgend seizoen per se in de Eredivisie willen spelen met Excelsior.'

Excelsior staat veertiende. Het verschil met NAC Breda, de huidige nummer zestien op de ranglijst, bedroeg ooit tien punten. Nu is dat gat geslonken tot vier. De Kralingers hebben bovendien nog een lastig programma met duels met Vitesse (zaterdagavond op Woudestein), Cambuur (uit), PSV (thuis), FC Utrecht (uit) en AZ (thuis) nog voor de boeg de komende weken.

Maar eerst wacht woensdagavond het bezoek aan FC Groningen in de halve finale van het KNVB-bekertoernooi (aftrap 20.00 uur). Excelsior speelde één keer eerder in de bekerfinale: in 1930 verloor het de eindstrijd met 1-0 van Feyenoord.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.