Hertha BSC blijft winnen, Bayern achtervolgt

Hertha BSC won weer met een minimaal verschil, maar behield zijn koppositie in de Bundesliga. Bayern München zegevierde eveneens. 1899 Hoffenheim verspeelde punten.

Hertha BSC-Bayer Leverkusen 1-0Hertha boekte een gelukkige zege op Bayer Leverkusen. De koploper speelde matig en was nauwelijks beter dan de nummer zeven van de Bundesliga. Het enige hoogtepunt van het duel kwam in de vijftigste minuut tot stand. Andrei Voronin ontsnapte, maar zag doelman René Adler zijn inzet keren. Via de voeten van Adler belandde de bal tegen de rechterschouder van de Oekraïner. waarna hij in het doel verdween: 1-0. In de veertig minuten die volgden was Leverkusen onmachtig tegen de defensie van Hertha BSC. Eintracht Frankfurt-1899 Hoffenheim 1-11899 Hoffenheim leed opnieuw puntenverlies. De bezoekers begonnen sterk, maar slaagden er niet in een snelle voorsprong vast te houden. De weggesnelde Carlos Eduardo tekende in de tiende minuut voor 0-1. Vlak na rust bracht Michael Fink beide ploegen met een kopbal vanaf tien meter in evenwicht: 1-1. Frankfurt en Hoffenheim gaven elkaar weinig toe, met het gelijkspel als terechte uitslag. VfL Bochum-Bayern München 0-3Bayern München hield stand tijdens het beginoffensief van VfL Bochum en rekende daarna af met de kwalitatief mindere thuispoeg. Zé Roberto tekende in de 32ste minuut voor de 0-1. De Braziliaan scoorde vanaf zestien meter nadat Daniel Van Buyten een luchtduel had gewonnen. Toen Marc Pfetzel de doorgebroken Ernesto Sosa in de vijftigste minuut neerhaalde, moest VfL Bochum geruime tijd met tien man verder. Lukas Podolski verzuimde echter de toegekende strafschop te verzilveren. Hij mikte naast, maar tien minuten later verdubbelde Bayern de marge alsnog. Philipp Lahm krulde de bal langs keeper Daniel Fernandes. In blessuretijd zette Martin Demichelis de 0-3 op het scorebord.

Hannover 96-Borussia Dortmund 4-4Hannover werkte twee keer een achterstand van twee doelpunten weg. Jiri Stajner en Arnold Bruggink maakten 1-2 en 2-2 nadat Borussia een 0-2 voorsprong had genomen via Florian Kringe en Alexander Frei. Bruggink was aangever van Stajner en draaide bovendien zelf een hoekschop binnen. Nadat Kringe en Frei de bezoekers op 2-4 hadden gezet, knokte Hannover zich opnieuw terug. Mike Hanke kopte raak op aangeven van Bruggink, Mikael Forssell benutte een strafschop nadat er een overtreding op hem was gemaakt.

Hertha BSC blijft koploper met 49 punten. Bayern München bezet de tweede positie met 45 punten en 1899 Hoffenheim zakte naar de vierde plaats met 43 punten.