Herstel Wijnaldum beïnvloedt winterse stappen van PSV

Hoewel hij voor de winterstop zeker niet meer in actie zal komen, gloort langzaamaan de rentree van PSV-middenvelder Georginio Wijnaldum (23). Halverwege december zal de drievoudig international zijn rugblessure door zijn behandelend arts laten onderzoeken. Als daarbij geen tegenslagen aan het licht komen, is een rentree eind januari, begin februari normaal gesproken reëel.

Herstel Wijnaldum beïnvloedt winterse stappen van PSV

Technisch manager Marcel Brands laat weten dat de ontwikkeling rond Wijnaldum invloed heeft op de te varen transferpolitiek in de winter. 'Als met Wijnaldum alles op schema blijft verlopen, heeft dat inderdaad invloed op de manier waarop wij onze selectie gaan versterken.'

'Op dit moment zijn we met niemand concreet in gesprek omdat we niet precies weten hoe het met Gini  verder gaat', vervolgt Brands. 'Maar op dit moment is er geen reden om een terugslag te vermoeden. Zijn herstel verloopt goed en hij ligt op schema.'

Wijnaldum is niet de enige die nu geblesseerd moet toekijken bij het kwakkelende PSV, dat na de nederlaag tegen Feyenoord in De Kuip van zondag (3-1) de tiende plaats bezet. De verwachting is dat Ji-Sung Park op 15 december weer beschikbaar is. Dan staat het uitduel met FC Utrecht op het programma voor de Brabanders. De topper tegen koploper Vitesse, komende zaterdag in Eindhoven, komt nog wel te vroeg.

Jetro Willems hervat dinsdag de training. Vanwege een botkneuzing in zijn knie moest hij het treffen met Feyenoord laten schieten. Het is nog onzeker of de linksback op tijd fit is voor het thuisduel met de Arnhemmers. Spits Tim Matavz is inmiddels weer begonnen met looptraining na zijn meniscusoperatie. Ook hij komt dit kalenderjaar niet meer in actie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen