Herenigd supertrio leidt Barcelona naar historische triomf

Reacties

Barcelona is de eerste club die drie keer beslag heeft gelegd op de moderne wereldtitel voor clubteams. River Plate kon de voorhoede van de Catalanen in Yokohama niet bedwingen: 3-0.

Herenigd supertrio leidt Barcelona naar historische triomf

Donderdag ontbraken Lionel Messi (nierstenen) en Neymar (spierblessure) nog in de halve finale tegen Guangzhou Evergrande. Dankzij drie doelpunten van Luis Suárez (3-0) plaatsten de Catalanen zich eenvoudig voor de eindstrijd. Daarin konden zij weer een beroep doen op Messi en Neymar, die direct hun grote waarde bewezen.

Uit een voorzet van Dani Alves kopte Neymar in de 36ste minuut de bal namelijk zodanig terug dat Messi in de kleine ruimte de controle kon behouden en met links afrondde. Tot die openingsgoal had River Plate dapper weerstand geboden, maar de grote kansen waren allemaal voor Barcelona. Als Messi en Suárez effectiever hadden afgerond, dan was de finale halverwege al beslist geweest.

Met een snelle voetbeweging opent Lionel Messi de score in Yokohama.
Met een snelle voetbeweging opent Lionel Messi de score in Yokohama.

Direct na de hervatting nam Suárez alsnog de spanning weg. Hij werd op fantastische wijze gelanceerd door Sergio Busquets en maakte met een schuiver zijn vierde treffer van het toernooi. Twintig minuten later was het wéér raak voor de ex-Ajacied, die raak kopte uit een voorzet van Neymar. Zo bleek ook River Plate niet in staat El Tridente, het aanvalstrio van Barcelona, te bedwingen.

De Argentijnen maakten nog bijna een eretreffer, maar doelman Claudio Bravo tikte een inzet van Gonzalo Martínez tegen de paal. Aan de andere kant bleven een aantal fantastische aanvallen van Barça zonder bekroning.

Barcelona is de eerste ploeg die drie keer de huidige versie van het WK voor clubteams heeft gewonnen. In 2000 werd voor het eerst een mondiaal toernooi georganiseerd met deelnemers uit zes confederaties, sinds 2005 is die opzet structureel ingevoerd. Barcelona won de Wereldbeker eerder in 2009 en 2011.

Met vijf doelpunten in twee wedstrijden was Luis Suárez op het WK voor clubteams goud waard voor Barcelona.
Met vijf doelpunten in twee wedstrijden was Luis Suárez op het WK voor clubteams goud waard voor Barcelona.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.