Heracles vervolgt degradatiestrijd zonder Veldmate

Reacties

Heracles Almelo moet het de komende vier weken doen zonder verdediger Jeroen Veldmate. Hij heeft een scheurtje in zijn hamstring opgelopen.

Heracles vervolgt degradatiestrijd zonder Veldmate

Veldmate (26) liep die blessure op in het degradatieduel bij FC Dordrecht, dat de Almeloërs wonnen: 2-3. Hij was in die wedstrijd betrokken bij een opmerkelijk moment. Trainer John Stegeman wilde eigenlijk spits Wout Weghorst wisselen, maar door de blessure van Veldmate moest híj naar de kant. Weghorst maakte even later de belangrijke 2-2.

Veldmate mist sowieso de thuiswedstrijden tegen Ajax en PEC Zwolle en het cruciale bezoek aan NAC Breda. Nummer vijftien Heracles is druk bezig om play-offs om lijfsbehoud te ontlopen, het treffen met de nummer zestien uit Breda is daarin belangrijk. Voor de twee laatste competitiewedstrijden tegen PSV en Go Ahead Eagles, alsmede eventuele play-offs, lijkt Veldmate wél beschikbaar.

Tegenover de tegenvaller wat Veldmate betreft, staat voor Stegeman ook goed nieuws. Twee andere verdedigers zijn namelijk hard op de weg terug. Bart Schenkeveld herstelt volgens de club voorspoedig van een knieblessure, terwijl Mike te Wierik weer fit is. Hij is onlangs geopereerd aan lies en buikwand.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.