Heracles slaat weg omhoog in met knappe zege op ADO

Een veerkrachtig Heracles Almelo heeft een achterstand tegen ADO Den Haag omgebogen in een overwinning: 3-1. Heracles nadert daardoor ADO op de ranglijst en kan omhoog kijken.

ADO begon in Almelo sterk aan de wedstrijd en nam al in de negende minuut de leiding. Na goed doorzetten op de linkerflank speelde Mike van Duinen ploeggenoot Mathias Gehrt vrij. Voor de Deen was het vervolgens een koud kunstje de 1-0 te maken. Heracles had sowieso veel moeite met rechtsbuiten Gehrt, die vaak opereerde als een extra middenvelder.

Op die tactische truc van ADO vond Heracles pas na 35 minuten een antwoord, toen middenvelder Mark-Jan Fledderus linksback Fahd Aktaou verving. Vlak voor die wissel was Heracles al op gelijke hoogte gekomen, toen Oussama Tannane aan het einde stond van een schitterende aanval. De ploeg uit Almelo kwam daarmee voor het tiende Eredivisie-duel op rij tot scoren, de langstlopende reeks van alle teams op dit moment.

ADO Den Haag viert de openingstreffer van Mathias Gehrt.

Met Fledderus in het veld nam Heracles nog voor rust de overhand. Bryan Linssen bediende in de 43ste minuut Thomas Bruns met een schitterende pass, wat na aarzelen van doelman Martin Hansen de 2-1 voor Heracles opleverde. Twee minuten later schoot uitblinker Tannane zijn tweede van de middag binnen op aangeven van Linssen.

Na de hervatting kreeg Heracles mogelijkheden om de score verder uit te bouwen, maar Jeroen Veldmate en Thomas Bruns hadden het vizier niet op scherp staan. ADO kwam, ondanks een moedig offensief, niet verder dan een grote mogelijkheid voor Roland Alberg, die naast schoot.

Met de 3-1 overwinning lijkt Heracles – na de slechtste seizoenstart ooit – de weg omhoog te hebben gevonden. De club uit Almelo (negen punten) blijft zeventiende staan, maar nadert nummer zestien NAC Breda (tien punten) en nummer vijftien ADO (dertien punten) op de ranglijst.