Heracles kent ongeslagen status tegen PEC in Eredivisie

• Het duel Heracles Almelo-PEC Zwolle werd vorig seizoen voor de eerste keer in de Eredivisie- historie gespeeld. In Almelo eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel door doelpunten van Armenteros (Heracles) en Mokhtar (PEC).

Heracles kent ongeslagen status tegen PEC in Eredivisie

Heracles heeft een ongeslagen status tegen PEC in de Eredivisie. Voorafgaand aan het hierbovengenoemde gelijkspel wonnen de Almeloërs het uitduel in Zwolle met 3-0.

Heracles begon het huidige seizoen met een 3-1 nederlaag bij Vitesse. Hierdoor is de ploeg al vier competitiewedstrijden op rij zonder winst (G1, V3).

PEC is één van de vier ploegen die het afgelopen Eredivisieseizoen meer punten in uitwedstrijden vergaarde dan in thuiswedstrijden.

De Zwollenaren (twintig punten) behaalden net als AZ (twintig) en NEC (negentien) één punt meer op vreemde bodem dan voor eigen publiek. VVV-Venlo (vijftien punten) behaalde op vreemde bodem zelfs twee punten meer dan in thuisduels.

De wedstrijd tussen Heracles en PEC is een ontmoeting tussen de -alltime- nummers zestien (Heracles) en zeventien (PEC). Het verschil tussen beide ploegen vóór aanvang van de wedstrijd bedraagt maar vijf punten: 464 om 459. 

Alleen SC Cambuur verzamelde in de Eredivisiehistorie minder punten dan Heracles en PEC (114 punten in 137 wedstrijden).

Samenstelling: Felix Aerts & Ramon Min

Bekijk hier al onze video's