Heracles bevestigt aanstelling van assistent Nijhuis

Reacties

Alfred Nijhuis is de rest van dit seizoen assistent-trainer bij Heracles Almelo. Hij zal in die rol de tot hoofdtrainer gepromoveerde John Stegeman gaan ondersteunen.

Heracles bevestigt aanstelling van assistent Nijhuis

Bij de Eredivisie-hekkensluiter was Stegeman tot het ontslag van Jan de Jonge zelf assistent, maar maakte hij na een korte rol als interim-coach promotie. Hij werd nog voor de derby tegen FC Twente (1-4) voor de rest van het seizoen benoemd tot hoofdcoach.

Daardoor was Heracles met onmiddellijke ingang op zoek naar een (ervaren) assistent. Algemeen directeur Nico-Jan Hoogma bevestigde woensdag al dat Nijhuis in beeld was en dat er reeds een onderhoud was geweest. Via Twitter bevestigde Heracles donderdag de aanstelling. 'Een mooie uitdaging bij een mooie club waar we alleen maar vooruit kunnen', aldus Nijhuis.

Nijhuis kwam als profvoetballer onder meer uit voor Sportclub Enschede, maar werd vooral bekend van zijn tijd in Duitsland, waar hij speelde voor MSV Duisburg en Borussia Dortmund. De inmiddels 48-jarige Nijhuis voetbalde tijdens zijn actieve loopbaan ook een jaar in Japan, bij Urawa Red Diamonds.

Zaterdag kan Heracles, met Nijhuis op de bank, op bezoek bij PEC Zwolle vanaf 19.45 uur proberen de eerste punten van dit seizoen te vergaren. Woensdag werd het bekerduel bij Zondagtopklasser HBS nipt gewonnen: 1-2.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.