Heracles Almelo treft unieke tegenstander in FC Dordrecht

Reacties

● De wedstrijden tussen Heracles Almelo en FC Dordrecht zijn de enige duels dit Eredivisie-seizoen die nooit eerder op het hoogste niveau werden gespeeld.

Heracles Almelo treft unieke tegenstander in FC Dordrecht

● De laatste keer dat beide ploegen elkaar troffen in competitieverband was in februari 2005, toen Heracles thuis met 4-1 won in de Eerste Divisie.

● Heracles Almelo kan voor het eerst sinds maart 2011 vier Eredivisie-duels op rij winnen.

● Geen ploeg kwam in 2014 in meer Eredivisie-wedstrijden tot scoren dan Heracles Almelo (28 – net als Ajax en FC Twente).

● Het is vrijdag 362 dagen geleden dat Heracles Almelo voor het laatst de nul hield op eigen veld in de Eredivisie (2-0 tegen AZ op 15 december); sindsdien incasseerden de Almeloërs in zestien thuiswedstrijden 29 doelpunten.

● Heracles wist zijn laatste zes Eredivisie-duels tegen promovendi niet te winnen (G2, V4) en verloor dit seizoen met 3-1 van zowel Excelsior (uit) als Willem II (thuis).

● Heracles speelde dit seizoen als enige Eredivisie-ploeg nog niet gelijk (W5, V10).

● FC Dordrecht wacht sinds 4 oktober op een doelpunt in een uitwedstrijd (drie duels), langer dan elke andere huidige Eredivisie-club.

● De Dordtenaren hebben dit seizoen meer rode kaarten gekregen (vier) dan elk ander team op het hoogste niveau in Nederland.

● FC Dordrecht kan de eerste Eredivisie-ploeg in vier jaar worden die tien wedstrijden op rij verliest; Willem II was de laatste met een dergelijke reeks (veertien duels in de periode maart-september 2010).

● Sterker nog, FC Dordrecht kan voor de tweede keer in de Eredivisie-historie zo'n reeks nederlagen neerzetten. In het seizoen 1994/95 verloor de club dertien keer op rij.

● Mart Lieder was bij vier van de laatste zeven Dordtse competitietreffers betrokken, als maker (twee) of als aangever (twee).

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.