Heracles Almelo laat Gouriye niet meedoen aan uittocht

Heracles gaat langer door met Ninos Gouriye. De Almeloërs hebben de optie in het contract van de aanvaller gelicht. Datzelfde geldt voor de verbintenis van verdediger Leon van Dijk. Beide spelers liggen nu vast tot medio 2014.

Heracles Almelo laat Gouriye niet meedoen aan uittocht

'We zijn heel tevreden over de ontwikkeling die beide spelers doormaken en gaan met ze in gesprek met de intentie om Ninos en Leon voor meerdere jaren aan ons te binden', aldus algemeen directeur Nico-Jan Hoogma op de clubwebsite. Gouriye kwam dit seizoen in 21 optredens al tot negen competitietreffers.

Van Everton en Marko Vejinovic was al langer bekend dat zij een langer verblijf in Almelo niet zagen zitten. Zij vertrekken deze zomer transfervrij uit het Polman Stadion. Afgelopen winter vertrokken Willie Overtoom en Samuel Armenteros ook al.

Daryl van Mieghem kreeg te horen dat de optie in zijn contract niet gelicht is. Ajax-huurling Geoffrey Castillion zal terugkeren naar Amsterdam. Over de toekomst van Jaroslav Navratil wordt pas over enkele maanden wat bekend, in zijn geval loopt nog een eenzijdige optie van twee jaar die de club kan lichten.

Het aanzeggen van ontslag vóór 1 april is voor Betaald Voetbal Organisaties arbeidsrechtelijk verplicht. Als de clubs voor die datum geen duidelijkheid verschaffen wordt de desbetreffende verbintenis onder dezelfde voorwaarden verlengd. In het geval van bijvoorbeeld Van Mieghem kan dus in een later stadium een nieuwe samenwerking worden aangegaan.

StadionHeracles weet overigens nog steeds niet of het een nieuw stadion krijgt. De gemeenteraad heeft het besluit, over de eventuele komst van een winkelcentrum in het nieuwe stadion, uitgesteld. Rond juni zal de beslissing worden gemaakt.

Heracles kan een nieuw stadion alleen krijgen als er een winkelcentrum aanwezig is. Zodoende ontwikkelt de komst van een nieuwe thuisbasis zich tot een waar hoofdpijndossier.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen